Oorspronkelijk kom ik uit Ede, Gelderland. (geboren in 1969) En in het dagelijks leven ben ik Sociaal Werker van beroep. Daarnaast heb ik twee volwassen kinderen die al de deur uit zijn. Beide zijn bronnen van inspiratie. Beide zorgen ervoor dat er verbinding blijft met het dagelijkse leven in alle breedheid die je je kunt voorstellen.

Ik neem Momenten zoals ze komen en probeer tegelijkertijd alles te halen uit de momenten die passeren.

Is dat ZEN? We houden het op “eenvoudig”. Eenvoud is wat me aantrekt. Het vereenvoudigen van de complexe werkelijkheid. Abstraheren van vormen en het even, voor een momentje, stil zetten van de tijd. Zodat we overal goed bij kunnen stil staan, en kunnen vast leggen met olieverf en doek.

Momenteel werk ik aan twee parallelle lijnen. Die tegelijk aan elkaar vorm krijgen, groeien en over en weer elkaars ontwikkeling beïnvloed.

Op de eerste plaats werkt ik aan een serie schilderijen die moment opnamen zijn van mijn omgeving en van wat ik daar aan treft.

En Plein Air ga ik er met mijn ezel en schilderkar op uit om ter plekke, in het landschap zelf, de omgeving vast te leggen.

Aan de andere kant werk ik aan een serie schilderijen die wat groter zijn van formaat (100 x 140 cm) en die wat abstracter zijn van inhoud. De onderwerpen zijn nog net te herkennen, het blijft realistisch werk, maar het perspectief is dusdanig dat er een abstract spel ontstaat. Hier en daar worden soms ook abstracte vormen toegevoegd.

De vraag die mezelf stel is: “ Wat als ik net een stapje verder ga dan de werkelijkheid…. Wat gebeurd er dan… En hoever kun je gaan om het nog herkenbaar te houden?" Deze zoektocht staat nog in de kinderschoenen.   

Ik schilder “Moments”, om mezelf te blijven herinneren aan het feit dat ALLES aanwezig is in elk moment. Er hoeft niets nagejaagd te worden, zelfs geen ideeën.

 

 

 

Foto: Anne-May Barth